Χριστουγεννιάτικη γιορτή του φινλανδικού σχολείου (2018)

15/12/2018

Στη φωτογραφία "Το ξωτικό της βιβλιοθήκης" η Outi Holopainen, η οποία ήταν φέτος πολύ καλό κορίτσι.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Φινλανδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έγινε το Σάββατο στις 15 Δεκεμβρίου. Όλοι οι μαθητές, οι δασκάλες, οι γονείς και οι παππούδες προσήλθαν στη γιορτή. Οι δασκάλες μαζί με τους μαθητές είχαν φροντίσει για το στόλισμα του χώρου καθώς και για το πρόγραμμα της γιορτής. 

Η γιορτή ξεκίνησε με το τραγούδι " Ρούντολφ το ελαφάκι", που είναι το αγαπημένο των μαθητών του σχολείου. Για να μπούν στο πνέυμα του τραγουδιού, φόρεσαν κέρατα ταράνδου με κουδουνάκια στα κεφάλια τους. 

Μετά ήρθε η σειρά του χριστουγεννιάτικου σκετς, στο οποίο κλασσικά πρωταγωνιστούσαν ο Αη Βασίλης με τη γυναίκα του, τα ξωτικά, οι βοηθοί του Άη Βασίλη κι ένας άξιος διηγητής. Το δεξή χέρι του Άη Βασίλη είχε αρρωστήσει, και οι δουλειές, που έπρεπε να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα, είχαν μαζευτεί απειλητικά. Συνεπώς ο Άη Βασίλης αποφάσισε να προσλάβει και άλλους βοηθούς. Έτσι όλες οι δουλειές έγιναν εγκαίρως, και στις γυναίκας του Άη Βασίλη, της έμεινε μονο μια και μοναδική δουλειά: Να φτιάξει το χριστουγεννιάτικο ριζόγαλο. 

Μετά το σκετς τα παιδιά στόλισαν το χριστουγεννιάτκο δέντρο με πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες, κι έπειτα όλος ο κόσμος ηρέμησε τραγουδώντας για τη "Χώρα των Χριστουγέννων", που τελικά ο καθένας μπορεί να τη βρει μέσα στην καρδιά του.

Ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε το πιο σπουδαίο πρόσωπο της γιορτής: Τον πραγματικό Άη Βασίλη από τη Φινλανδία. Τα παιδιά τον καλοδέχτηκαν με ένα παραδοσιακό τραγούδι, που λέγεται "Joulupukki". Ο Αη Βασίλης έφτασε με έναν σάκο γεμάτο με δώρα για όλα τα παιδιά. Κάποια πιο τολμηρά απʼ τα παιδιά, κάθισαν στην αγκαλία του Αη Βασίλη για μια αναμνήστική φωτογραφία. Ο κύριος αυτός θα είναι σιγουρα ευπρόσδεκτος στο σχολείο μας και του χρόνου!

Στο τέλος της γιορτής όλοι απόλαυσαν γλυκά και αλμυρά κεράσματα μαζί με καφέδες και χυμούς. Τώρα θα ξεκινούσαν οι χριστουγεννιάτκες διακοπές. Καλές γιορτές σʼ όλους!

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και τη στήριξη τους! Η δουλειά, που γίνεται στο σχολείο μας, είναι άκρως σημαντική, αλλά ταυτόχρονα και πολύ διασκεδαστική!

Γίνε μέλος!

Γίνε και εσύ μέλος του Φινλανδικού Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας!
Διάβασε το καταστατικό  εδώ ή κατέβασε το εδώ
Μετά κατέβασε την αίτηση μέλλους και στείλε την σε μας με e-mail στο seura@suomi-seura.gr