Δημοσκόπηση στην παραλία (2017)

20/07/2017

Στην γενική συνέλευση του συλλόγου το Φεβρουάριο, σχεδιάσαμε να κάνουμε μια δημοσκόπηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης κοντά στο Λευκό Πύργο. Η δημοσκόπηση θα ήταν μέρος των εκδηλώσεων που θα οργανώσει ο σύλλογός μας κατά τη διάρκεια του έτους 2017, έτος που η Φινλανδία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της, με σκοπό να μάθουμε τι ξέρουν οι Έλληνες για την πατρίδα μας και να την κάνουμε πιο γνωστή.

Το σχέδιο πραγματοποιήθηκε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, τις 20 Ιουλίου, όταν η Päivi Voutilainen, η Sarianna Nikkola και η Outi Holopainen πήραν συνεντεύξεις  από νέους και ενήλικες στον πεζόδρομο της παραλίας.

Οι άνθρωποι πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το θέμα και απαντήσανε πρόθυμα στις ερωτήσεις. Φυσικά, με το Ελληνικό στυλ, ακολούθησαν περισσότερες ερωτήσεις για τη Φινλανδία και τη Φινλανδική γλώσσα. Κάποιοι ήξεραν μερικά πράγματα για τη χώρα μας, άλλοι λιγότερα, και αυτοί που δεν ξέρανε σχεδόν τίποτα, ανυπόμονα προσπαθήσανε να μαντέψουν τις σωστές απαντήσεις.
Μόνο μια παρέα απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, αν και κάποιες απʼ τις απαντήσεις τις μαντέψανε.

Σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αργότερα σε κάποια μορφή. Ωστόσο, πρέπει να πούμε από τώρα, ότι όλοι γνώριζαν, ότι στην Φινλανδία υπάρχουν περισσότερες λίμνες από νησιά. Κανείς δεν ήξερε, χωρίς να μαντέψουν, ότι οι Φινλανδοί δεν είναι Σκανδιναβοί. Η πρώτη ερώτηση «τί έρχεται στο μυαλό μας με την λέξη Φινλανδία» πήρε από περισσότερους την απάντηση «κρύο», αλλά δεν έμεινε και πολύ πίσω η απάντηση «Άγιος Βασίλης».

Η δημοσκόπηση στην παραλία ήταν απίστευτα θετική και διασκεδαστική εμπειρία! Πολύ πιθανόν αργότερα το φθινόπωρο θα ξανακάνουμε καινούρια δημοσκόπηση!

Γίνε μέλος!

Γίνε και εσύ μέλος του Φινλανδικού Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας!
Διάβασε το καταστατικό  εδώ ή κατέβασε το εδώ
Μετά κατέβασε την αίτηση μέλλους και στείλε την σε μας με e-mail στο seura@suomi-seura.gr