Ενημερωτική εκδήλωση Dementia Friends (2018)

14/11/2018

Στην φωτογραφία από αριστερά: Η Rauni Puurunen, ο Frederik Skovby Larsen, η ψυχολόγος Έλινα Καραθανάση, η Outi Holopainen, η καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη, ο Marko Suomalainen και η Sanna Laaksonen. 

Μέλος του συλλόγου μας, η Sanna Laaksonen (Dementia Champion, Dementia Nurse Manager) διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση με το θέμα "Dementia Friends" στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη στις 14 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η καθηγήτρια νευρολογίας του Αριστοτελίου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κυρία Μάγδα Τσολάκη. Η καθηγήτρια Τσολάκη λειτουργεί επίσης ως διευθύντρια του Αʼ Νευρολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κι είναι η ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας Αλτσχάιμερ Ελλάδας.  Μαζι με την κυρία Τσολάκη προσήλθε κι η συνεργάτιδα της, η ψυχολόγος Έλινα Καραθανάση. 

Κατόπιν της εκδήλωσης η καθηγήτρια Τσολάκη και η Sanna Laaksonen συμφώνησαν για μια επικείμενη συνεργασία με το κίνημα "Dementia Friends" – το οποίο ενημερώνει τον κόσμο για την άνοια. Η πρώτη ενημέρωση θα πραγματποιηθεί στο προσωπικό της εταιρείας Αλτσχάιμερ στις 3 Δεκεμβρίου.


Sanna Laaksonen

Στην εκδήλωση μάθαμε περισσότερα για την άνοια και τους τρόπους να βοηθάμε ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά. Η κυρία Sanna Laaksonen, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Σύλλογο Βόρειας Ελλάδας, θα διοργανώσει την ίδια εκδήλωση στη φινλανδική γλώσσα στο άμεσο μέλλον.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 200.000 άνθρωποι, που πάσχουν από άνοια. Κατά την εκτίμηση της εταιρείας Αλτσχάιμερ Ελλάς, υπάρχουν επί πλέων πάνω από 50.000 άνθρωποι με άνοια χωρίς διάγνωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το κίνημα "Dementia Friends" στα αγγλικά στην ιστοσελίδα www.dementiafriends.org.uk

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Φινλανδικό Σύλλογο Βόρειας Ελλάδας και το επίτιμο προξενείο Φινλανδίας στη Θεσσαλονίκη. 

Γίνε μέλος!

Γίνε και εσύ μέλος του Φινλανδικού Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας!
Διάβασε το καταστατικό  εδώ ή κατέβασε το εδώ
Μετά κατέβασε την αίτηση μέλλους και στείλε την σε μας με e-mail στο seura@suomi-seura.gr